طراحی سه بعدی قطعات صنعتی

طراحی سه بعدی قطعات صنعتی

معمولا وقتی از طراحی سه بعدی قطعات صنعتی صحبت می شود،همه ما اولین اشاره ای که در ذهنمان ایجاد می شود ، دیدن اشکالی با ماهیت سه بعدی و یا گرافیکی از یک نمونه واقعی است ومی شود گفت این دیدگاه کاملا صحیح می باشد.در مقاله طراحی سه بعدی برای شما تعریف کامل این واژه را گفتیم و از کاربرد های این فناوری نوین و جذاب در دسته بندی های متفاوت حرف زدیم و به نرم افزار های پرطرفدار و پرکاربرد در این زمینه اشاره کردیم.

اما در این مقاله کمی تخصصی تر به بررسی این دانش در زمینه  صنعت و تولید قطعات صنعتی می پردازیم.

در بخش صنعت ممکن است  برای تحقق هدف های متفاوتی از جمله :

  • تهیه بروشور برای معرفی قطعات صنعتی
  • مستند سازی فنی جهت تولید مجدد
  • مدل سازی قطعات صنعتی
  • قالب سازی برای قطعات گوناگون
  • مهندسی معکوس از قطعات و پروژه های پیچیده
  • مقایسه بین طرح های مختلف از یک نمونه
  • بهینه سازی نمونه مورد نظر
  • و یا اینکه دقیقا با منظور تولید یک قطعه یا محصول از طراحی سه بعدی استفاده کنیم .

چه چیزی طراحی سه بعدی قطعات صنعتی را حائز اهمیت می کند؟

طراحی سه بعدی قطعات صنعتی از اهمیت بسیاری در حوزه های خلاق برخوردار هستند و نتیجه حاصل از آنهاست که باید کاربر و یا کارفرما را متقاعد کند و رضایتشان را جلب نماید. فعالان در صنایع مختلف از طریق برنامه ریزی و توسعه مناسب ، از آن برای تبدیل ایده های خود به واقعیت استفاده می کنند. این طرح ها به طور کلی با کمک گرافیک های رایانه ای سه بعدی ایجاد می شوند که به طراحان یا مدل سازان این امکان را می دهند تا ویژگی ها و جزئیات جدیدی را به محصول  اضافه کنند و این منجر به ایجاد یک مدل مطلوب برای هر قطعه یا محصول شود که می تواند به بهترین شکل جایگاه خود را بدست آوردفراموش نکنید که همه این فعالیت ها بر اساس فرمول های ریاضی انجام می شود.

علاوه بر این ، باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می گردد زیرا طراحان سه بعدی می توانند قبل از شروع فرآیند تولید ، تغییراتی ایجاد کنندو با استفاده از تکنیک های پیشرفته مدل سازی سه بعدی نیز می توانند دید و تجسم بهتری از یک قطعه یا محصول را نمایش دهند. مزیت دیگری که کاربران نهایی می توانند بدست آورند مشاهده اشیاء از زوایای مختلف است.

طراحی سه بعدی قطعات صنعتی

چرا از طراحی سه بعدی برای تولید قطعات صنعتی استفاده می کنیم؟

برای پاسخگویی به این سوال چند دلیل موجود می باشد:

  • قطعات صنعتی ممکن است به صورت انفرادی یا مجموعه ای با هم در صنعت مورد استفاده قرار گیرند و معمولا منجر به رسیدن به هدف دیگری می شوند.برای همین دقت در ساخت و تولید آنها امری بسیار مهم است که متاسفانه در کشور ما خیلی به آن توجه نمی شودو تعداد افراد کاردان و مجرب در این زمینه زیاد نیست.
  • طراحی سه بعدی این امکان را فراهم می کند تا جزیی ترین بخش ها را بتوان با ظرافت و نکته سنجی بررسی کرد و ایراد گیری نمود.
  • اکثر قطعاتی که در صنعت در زمینه های مختلف استفاده می شوند معمولا از کشور های دیگر وارد شدند و به هر دلیلی ممکن است دیگر امکان این واردات نباشد بنابراین مهندسین و طراحان با بررسی قطعه موجود تلاش می کنند تا با استفاده از نرم افزار های کاربردی طراحی سه بعدی نمونه مشابه را تولید کنند.
  • گاهی قطعه ای در صنعت در حال استفاده است و به مرور لزوم ایجاد برخی تغییرات جهت کارآمدی بیشتر در آن نیاز می شود ، باز هم این طراحی سه بعدی است که این تکامل را به وجود می آورد .

طراحی سه بعدی قطعات صنعتی

طراحی سه بعدی قطعات صنعتی در چه شاخه هایی کاربرد دارد؟

 طراحی محصول: طراحی صنعتی می تواند با روش منطقی در این زمینه ها همکاری و مداخله داشته باشد و خلاقیت کامل یک محصول را به عهده بگیرد یا می تواند ظاهر یک محصول موجود را از حالت فعلی به طرحی جدید تبدیل کند.

این زمینه شامل طراحی کلیه محصولات متداول مانند  وسایل برقی ، ابزار ، تجهیزات اداری ، تجهیزات مبلمان و تجهیزات ، روشنایی شهری ، ساعت ، شیرآلات ،…. می باشد.

همچنین طراح می تواند در زمینه محصولات که به صورت  انبوه تولید می شوند فعالیت کند و طرح ارائه دهد .مانند: قاب عینک ، چاقو و پاک کن و ظروف

طراحی مبلمان: این یک شاخه خاص از طراحی است و معمولاً به طراحانی تعلق می گیرد با استفاده از ذوق هنری و دانش مرتبط با بحث معماری داخلی به سراغ آن می روندو محصولات مختلفی از جمله انواع میز ، صندلی ، مبلمان ، کشو ، تزئینات داخلی و …… را طراحی می کنند.

طراحی تجهیزات: شامل تجهیزات پزشکی ، بالینی و فرهنگی ، ابزار دستی ، ماشین ابزار ، ویلچر ، تعمیر و نگهداری تجهیزات ، تجهیزات عمومی و برقی و …….

طراحی وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی:  از جمله طراحی هایی که در این رشته انجام می شود :طراحی وسایل نقلیه وغیرنقلیه ، طراحی وسایل نقلیه جاده ای ، حمل و نقل عمومی ، حمل و نقل ریلی ، وسایل نقلیه آبی (قایق نجات ، موتور قایق و…)،وسایل نقلیه هوایی (اجزای سازنده ی هواپیما ، هلی کوپتر و…)

طراحی رابط: شامل طراحی علائم کنترل و فرمان ، نمایشگرها یا ابزارهای محصولات نمایشگاهی است.

 محیط و طراحی سازمان شهر: معمولاً طراحان محیط زیست و سازمان شهر در طراحی مناطق شهری ، معماری مناطق عمومی ، پارک ها و اماکن ویژه کودکان ، مبلمان شهری ، مناطق و نمایشگاه ها برای نمایشگاه ، طراحی مکان برای ارائه و فروش کالا همکاری می کنند و محصولات

طراحي بسته بندي: شامل طراحي فرم و گرافيك بسته و تجهيزات نگهداري ، نگهداري و حمل و نقل كالاها و محصولات مي باشد

برای انتخاب یک مجموعه، جهت انجام  طراحی سه بعدی قطعات صنعتی چه ملاک هایی را در نظر بگیریم؟

  • تضمین برای دریافت خروجی با کیفیت بالا ( اندازه برداری دقیق در ابتدای کار و انجام محسبات لازم برای شروع )
  • قیمت مقرون به صرفه
  • استفاده ازبرترین ابزارها و فن آوری ها
  • تحویل به موقع و مطابق با ایده اولیه
  • داشتن طراحان حرفه ای و مسلط به نرم افزار های تخصصی
  • همراهی مشاوران حرفه ای برای شروع کار
  • تحلیل و بررسی نهایی کار از زوایای مختلف و انجام اصلاحات در صورت لزوم

در تینوآ تلاش می کنیم تا با برگزاری جلسات مشاوره ای در ابتدای کار طراحی بی نظیری از ایده شما با نهایت دقت و نکته سنجی توسط طراحان خلاق ،ماهر و ایده پردازمان داشته باشیم و صبورانه همراه شما هستیم تا تمامی اصلاحات مورد نظر شما انجام شود.

برای دریافت مشاوره تخصصی با کارشناسان tnoa در ارتباط باشید.

blogمقالات طراحی سه بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      0
      ×

       

      سلام !

      با یک کلیک در واتساپ پاسخگو شما هستیم.

      × چت واتساپ سریع ترین روش پاسخگویی