مقالات قالب سیلیکونی

قالب سازی با سیلیکون و نقش آن در تحول تکنولوژی

قالب سازی با سیلیکون

قالب سازی با سیلیکون یکی از پرکاربردترین قالب های صنعتی و غیر صنعتی است. به جرات می توان گفت به دلیل خواص متمایز این نوع قالب ها، معرفی جایگزین برای آن دشوار است. در واقع این نوع قالب، تمامی مشخصه های لازم برای ساخت انواع قالب های صنعتی از جمله شکل پذیری، شوک پذیری حرارتی، مقاومت در برابر سایش، تر شوندگی مناسب، عدم ترکیب با محتویات داخل قالب و … را دارا می باشد.  به دلیل این خواص، گستره کاربردهای این نوع قالب بسیار گسترده است. قالب سازی با سیلیکون هم در موارد ساده مانند استفاده در قالب های آشپزی، کیک و شیرینی پزی و … کاربرد دارد و هم در صنایع پیشرفته الکتریکی و پزشکی. در این مقاله به بررسی مشخصات و خواص این قالب ها می پردازیم.

 معرفی اجمالی فرایند قالب سازی با سیلیکون و شکل پذیری آن

در واقع ترکیب اصلی در فرایند قالب سازی با سیلیکون، سیلیس (اکسید سیلسیوم) می باشد. سیلیس به وفور در محیط اطراف ما در ترکیب مواد مختلف وجود دارد. بهترین مثال شیشه است. ترکیب اصلی شیشه نیز، سیلیس می باشد. این ماده معدنی، در برابر سایش و خراش بسیار مقاوم است. در صورت حرارت دیدن حالت شیشه ای داشته و شفاف است. این ماده در بسیاری از صنایع من جمله صنایع پیشرفته به دلیل خواص الکتریکی منحصر به فرد مورد استفاده است. حال اگر این ماده در بستری پلیمری قرار داده شود، سیلیکون نامیده می شود. سیلیکون ها به دلیل داشتن بستری پلیمری، بسیار انعطاف پذیر هستند. شما می توانید تمامی اشکال مورد نظر خود را از طرح های پیچیده گرفته تا طرح های ساده با سیلیکون بسازید. شکل پذیری اصلی ترین مشخصه برای یک ماده است که قابلیت کاربرد آن را در قالب سازی تعیین می کند.

قالب سازی با سیلیکون و کاربرد آن در تولید قالب دسته های کنترل بازی

قالب سازی با سیلیکون و کاربرد آن در تولید قالب دسته های کنترل بازی

شوک پذیری حرارتی در قالب سازی با سیلیکون

شوک پذیری حرارتی یکی از مسائل پر اهمیت در بخث تولید انواع قالب ها می باشد و در قالب سازی با سیلیکون نیز، این ماده به دلیل رفتار و کیفیت مطلوب آن، اهمیت بسیاری دارد. شوک پذیری حرارتی به این معنا است که با تغییرات ناگهانی دما و به عبارتی گرم و سرد شدن، این قالب ها دچار شکست و افت خواص مکانیکی نمی شوند. به راحتی قابل پیش بینی است که این قالب ها بسیار برای آشپزی مناسبند. می توانید این قالب را بدون نگرانی از شکستن استفاده نمایید. شوک پذیری و تحمل دماهای بالا، کاربردهای صنعتی بسیار زیادی را برای فرایند قالب سازی با سیلیکون فراهم می آورد. برای مثال در صنایع فلزی که اغلب فرایند های ساخت،  نیازمند انجام عملیات مختلف گرم و سرد کردن است، این نوع قالب ها پر کاربردند.

پایداری حرارتی نیز در این قالب ها مطلوب است به این معنا که با حرارت دادن، قالب دچار تغییر ابعاد نمی شود. این مشخصه نیز این نوع قالب را برای استفاده در صنایع مختلف بسیار مناسب می نماید.

قالب سازی با سیلیکون و طول عمر بی نظیر این قالب ها

یکی از مشخصات موادی که برای ساخت قالب انتخاب می شوند، طول عمر آنان می باشد. هر چه قالب طول عمر بیشتری داشته باشد، از نظر اقتصادی به صرفه تر است. قالب سازی با سیلیکون از آن جهت حائز اهمیت است که قالب سیلیکونی، پایداری حرارتی دارد، در برابر سایش مقاوم است، در برابر خوردگی مقاومت بسیار مطلوبی دارد، در اتمسفرهای مختلف بدون از دست دادن خواص قابل استفاده است. تمامی این مشخصه ها باعث می شوند تا قالب های سیلیکونی طول عمر بیشتری در مقایسه با سایر مواد داشته باشند. با در نظر گرفتن خواص بی نظیر و طول عمر این قالبها، می توان گفت  قالب سازی با سیلیکون با توجه به هزینه و قیمت آن، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه می باشد.

قالب سازی با سیلیکون، قالبی از جنس مواد زیست سازگار

سیلیکون ماده ای زیست سازگار است به این معنا که برای بافت های زنده مشکلی ایجاد نمی کند و بافت های زنده می توانند خود را با آن سازگار نمایند. به دلیل این خاصیت می توان از آن به راحتی در صنایع پزشکی استفاده نمود. قالب سیلیکونی برای ساخت سر شیشه، ظروف آشپزی و … نیز استفاده می شود و فاقد مواد سمی آسیب رسان به بدن می باشد. همچنین قالب سیلیکون دارای ثبات رنگ و بو می باشد و باعث تغییر طعم غذا نمی شود، بنابراین می توان آن را برای صنایع غذایی ، قالبی بی نظیر و بدون جایگزین دانست.

استفاده از قالب سیلیکونی در تولید شکلات

استفاده از قالب سیلیکونی در تولید شکلات

قالب سازی با سیلیکون و مقاومت به خوردگی قالب ها

یکی از مهم ترین مشخصات یک قالب مرغوب و در این مورد، قالب سازی با سیلیکون، مقاومت آن در برابر خوردگی است. قالب سیلیکونی در دسته مواد مقاوم در برابر خوردگی قرار می گیرد و به دلیل این مشخصه کاربرد های صنعتی فراوانی دارد. قالب های سیلیکونی در آب و بسیاری از حلال ها پایداری شیمیایی مناسب داشته و در صورت انحلال نیز غیر سمی می باشند که این ویژگی، سبب توسعه کاربرد های متعدد این قالب ها در زمینه های مرتبط با ظروف و قالب های شیرینی پزی و تولید شکلات و … نیز شده است.

دامنه کاربرد های قالب سازی با سیلیکون

در مجموع با توجه خاصیت ها و ویژگی هایی که از فرایند قالب سازی با سیلیکون اشاره شد، می توان از این قالب ها در دامنه وسیعی از کاربردها استفاده نمود. از جمله این موارد می توان به تولید انواع حجم ها و مجسمه های پلی استر به دلیل شکل پذیری مناسب این قالب ها اشاره نمود. ویژگی های اشاره شده فوق، امکان تولید اشکال پیچیده و ظریف را با استفاده از این قالب ها میسر می سازد. علاوه بر این، ویژگی های مزبور، این قالب ها را به گزینه ای بسیار مناسب و ایده آل برای تولید انواع شمع ها تبدیل نموده است. از دیگر موارد مهم کاربرد این قالب ها می توان به صنعت تولید لوازم زینتی اشاره نمود که علت این امر نیز خواص مناسب شکل پذیری این قالب ها می باشد. استفاده از این قالب ها در تولید انواع قطعات و بدنه های پلیمری و … نیز بسیار رایج است.

علاوه بر این موارد، این قالب ها در استفاده همزمان با تکنولوژی پرینت سه بعدی نیز بسیار موفق ظاهر شده و در این حوزه نیز کاربرد آنها بسیار توسعه یافته است. تکنولوژی پرینت سه بعدی امکان تولید قطعات با دقت بسیار بالا فرا فراهم می نماید که ویژگی های این تکنولوژی در کنار انعطاف پذیری و شکل پذیری راحت، امکان استفاده از سیلیکون را در پرینترهای سه بعدی فراهم می آورد ویژگی های فوق العاده ای که قالب سازی با سیلیکون فراهم می نمایند، سبب توسعه چشمگیر استفاده از این قالب ها در تولید انواع قطعات صنعتی و تزئینی و … شده است. با پرینتر های سه بعدی می توان انواع قالب های سیلیکونی را با طرح های مختلف تولید نمود.

استفاده از پرینتر سه بعدی در قالب سازی با سیلیکون

استفاده از پرینتر سه بعدی در قالب سازی با سیلیکون

در کنار کاربرد های فوق، ویژگی های مثبت سازگاری با بدن و عدم تولید ترکیبات سمی در کنار آب و بسیاری از حلال ها نیز این قالب ها را به موادی پر طرفدار در امر تولید انواع قالب های کیک و شیرینی پزی و تولید شکلات تبدیل نموده است. در قالب سازی با سیلیکون، در کنار کیفیت مرغوب و ویژگی های مطلوب حرارتی و پایداری شیمیایی این قالب ها در کنار قیمت مناسب  آنها در مقایسه با سایر قالب ها، امکان استفاده به دفعات از این قالب ها در این زمینه نیز به میزان استقبال از این محصولات در مصارف آشپزی افزوده است.

گروه نگین طراحان نواندیش تینوآ به صورت تخصصی با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا آماده دریافت سفارشات طراحی قالب سیلیکونی در انواع حالت‌های مختلف می‌باشد. برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *