آموزشی, مقالات پرینت سه بعدی

پرینت سه بعدی در پزشکی

پرینت سه بعدی در پزشکی

در مورد پرینتر های سه بعدی در مقاله های قبلی موجود درسایت برای شما صحبت کردیم و از کاربردهای آنها گفتیم اما در این مقاله به بررسی حضور پرینتر های سه بعدی در صنعت پزشکی و کاربرد های پرینت سه بعدی در پزشکی برای شما خواهیم گفت.

از پرینتر های سه بعدی تا شگفتانه های پرینت سه بعدی در پزشکی

از پرینترهای سه بعدی برای ساخت انواع دستگاههای پزشکی از جمله آنهایی که شکل هندسی پیچیده ای دارند یا ویژگی هایی که با آناتومی منحصر به فرد بیمار مطابقت دارد استفاده می شود.برخی از دستگاه ها از یک طرح استاندارد چاپ می شوند تا چندین نسخه یکسان از همان دستگاه تهیه شود. دستگاه های دیگر ، به نام دستگاه های بیمار یا بیمار خاص ، از داده های تصویربرداری یک بیمار خاص ایجاد می شوند. و این تنها بخشی از کاربرد های پرینتر های سه بعدی در زمینه پزشکی است.

دستگاههای پرینت سه بعدی در پزشکی در موارد مختلف استفاده می شوند . از جمله این کاربرد ها عبارتند از:

  • ابزار دقیق (به عنوان مثال ، راهنمایی برای کمک به قرار دادن دستگاه جراحی در مکان مناسب)
  • کاشت ایمپلنت (به عنوان مثال ، بشقاب های جمجمه یا مفاصل لگن و…)
  • پروتزهای خارجی (مثلاً دست و یا پا مصنوعی و….)

جالب است بدانید که دانشمندان در حال تحقیق در مورد چگونگی استفاده از فرآیند پرینت سه بعدی برای تولید اندامهای زنده مانند قلب یا کبد هستند ، اما این تحقیق در مراحل اولیه توسعه است.

همانطور که گفتیم از چاپ سه‌بعدی برای تکثیر اندامهای خاص بیمار استفاده می شود که برای آماده سازی قبل از انجام عمل های جراحی پیچیده  مورد استفاده قرار می گیرند. پرینت سه بعدی بسیار بهتر و دقیق تر از آن است که فقط به اشعه X ، اسکن CT و MRI استناد شود. در نهایت ، پرینت سه بعدی در پزشکی ثابت کرده است که سرعت روندهای بهبودی افزایش می یابد و آسیب های بیمار را به حداقل می رساند.

از جمله رویه هایی که پرینت سه بعدی در پزشکی ، در آنها کاربرد دارد می توان به ترمیم ستون فقرات ، عمل عارضه هنگام تولد ، پیوند اعضای بدن و قلب ، اسکن و ترمیم شکستگی ها و ترک ها اشاره کرد.

فایده دیگر پرینت سه بعدی توانایی جراح در انجام عملی و تجسم مدل تشریحی مخصوص بیمار است. این امر به آنها اجازه می دهد تا آناتومی دقیق بیمار را از زوایای مختلف بشناسند ، و از این طریق بتوانند انتظار داشته باشند که موفقیت در بهبودی بیمار را افزایش یابد.

علاوه بر افزایش موفقیت در روند بهبودی ، با شبیه سازی جراحی و آماده سازی با استفاده از پرینت سه بعدی در پزشکی ، پتانسیل صرفه جویی در هزینه و زمان نیز تقویت می شود.

در ادامه مقاله کمی تخصصی و جزئی تر حضور پرینتر های سه بعدی را در زمینه های پزشکی بررسی می کنیم.

از بهترین کاربردهای چاپ سه بعدی در پزشکی و بهداشت می توان به پروتز ها اشاره کرد.

پرینت سه بعدی در پزشکیپرینت سه بعدی در پزشکی به پیشرفت تولید اندامهای پروتز بسیار کمک می کند. پروتزهای تولید شده در روش سنتی بسیار گران و همچنین ناراحت کننده هستند اما چاپ سه بعدی در حال رفع این نگرانی ها است. هدف نهایی ، طراحی پروتزهای راحت است که هم نیازهای بیمار خاص را بر عهده دارد و هم مقرون به صرفه است.

کارهای بزرگی در زمینه ارائه پروتزها یا تعویض اندام آسیب دیدگان جنگ و بسیاری دیگر بیمارانی که در اثر بلایای طبیعی مجروح شده اند ، انجام شده است. و حضور پرینت سه بعدی در این بخش از پزشکی هم برای بیمار و هم برای پزشک بسیار سودآور بوده است.

برنامه های پرینت سه بعدی  در دندانپزشکی به روشهای مختلفی از ارتودنسی گرفته تا دندانپزشکی عمومی کمک کرده اند. قسمت های مختلف عرصه دندانپزشکی که در حال حاضر به لطف پرینت سه بعدی در حال ادغام هستند عبارتند از: براکت های سفارشی و دقیق ، ترمیم های دندانی ، تاج های ریخته گری ، پل های دندانی و چهارچوب ها و پایه های دندانپزشکی.

پرینت سه‌بعدی بافت و اندام ها در پزشکی یک تحول عظیم را رقم زد.

پرینت سه بعدی در پزشکیهم اکنون شاهد هستیم که بافت ها و اندام ها به صورت سه بعدی چاپ می شوند. این امر به خصوص در زمینه پیوندها بسیار هیجان انگیز و کاربردی است ، زیرا هرگونه مسئله اخلاقی را که ممکن است با روش های سنتی پیوند در ارتباط باشد ، حل می کند. همچنین با افزایش سلول های شخصی بیمار ، میزان پذیرش ارگان های سفارشی افزایش می یابد.البته که این کاربرد فعلا در برخی بیمارستان های بسیار مجهز قابل استفاده است .

ترمیم و بازسازی بافت پوست ، تعویض اندام ، پیوند کلیه و پیوند قلب از جمله موارد دیگر به لطف چاپ سه بعدی در پزشکی با موفقیت انجام می شود. همچنین ترمیم استخوان و ماهیچه ها با پرینت سه بعدی امکان پذیر است ودر پزشکی با تولید ایمپلنت ارتوپدی شاهد موفقیت های روز افزون  پرینت سه بعدی در صنعت پزشکی هستیم. پرینت سه بعدی فلزی  وسایل جراحی امکان پذیر شد

پرینت سه بعدی در پزشکیبا چاپ فلزی سه بعدی ، بسیاری از ابزارهای جراحی و دستگاههای پزشکی قابل چاپ به صورت سه بعدی هستند. برخی از اصلی ترین ابزارهای جراحی که به صورت سه بعدی چاپ می شوند عبارتند از فورسپس ، هموستات ، دستگیره و بستن پوست سر و سایر ابزارهای استریل.

پرینت سه بعدی در حقیقت این ابزارها را به صورت استریل تر تولید می کند و 10 برابر کمتر از معادل ابزارهای فلز ضدزنگ هزینه دارد. پرینت سه بعدی در پزشکی همچنین امکان جایگزینی سریع ابزارها را در صورت نیاز امکان پذیر می کند.

این فناوری بطور خاص زمانی جذاب تر است تا بتواند در صورت لزوم ابزارهای خاص را در شکلهای منحصر به فرد طراحی کند.

پرینت سه بعدی در پزشکی و آینده پیش رو

حضور پرینت سه بعدی در پزشکی موجب سرعت بخشیدن به صنعت مراقبت های بهداشتی با روندی چشمگیر است. که نتایج آن ، راحتی بیشتر برای بیمار ، درک بهتر برای پزشک و …. است که در عین دقت ، سرعت و هزینه کم ، زمینه را برای رویکردی هوشمندانه تر و با نشاط تر در زمینه مراقبت های بهداشتی فراهم می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *