مقالات مواد کامپوزیت

ساخت قطعات پلی استر چگونه انجام می شود؟

ساخت قطعات پلی استر

ساخت قطعات پلی استردر یک فرآیند شیمیایی انجام می شود. با وجود اینکه پلی استرها از انواع و کاربردهای مختلفی برخوردار هستند، اما ساخت قطعات پلی استر در مراحل تولید مشابهی انجام می شود. با این حال برحسب نوع پلی استری که تولید می شود و شکل نهایی آن، تفاوت هایی نیز وجود دارند. پلی استرها از پلیمرهایی با زنجیره بلند تشکیل شده اند که در نتیجه یک واکنش شیمیایی شامل زغال سنگ، نفت، هوا و آب به وجود می آیند. پلی استرها از اسید ترفتالیک خالص شده (PTS) و یا در برخی مواقع، از دی متیل استر دی متیل ترفتالات (DMT) و مونوتلوئن گلیکول (MEG) تشکیل می شوند.

در بیشتر مواقع برای ساخت قطعات پلی استر، از خلاء همراه با درجه حرارت بالایی استفاده می شود تا واکنش شیمیایی مورد نیاز برای تولید پلی استرها ایجاد شود. الکل و کربوکسیل اسید با یکدیگر مخلوط می شوند تا ترکیب استر حاصل شود و این فرآیند منجر به ایجاد یک واکنش شیمیایی می شود که به آن پلیمریزاسیون می گویند. سپس، این ماده ای که تازه به وجود آمده است، به الیاف بلندی کشیده می شود که در مقایسه با طول اولیه اش، پنج برابر خواهد بود تا باعث افزایش استحکام شود. در مرحله بعدی، این الیاف همراه با شیوه های مختلفی، چرخیده می شوند.

شکل رشته ای یکی از حالت های پلی استر می باشد که رشته های منفرد به طول پیوسته کشیده می شوند و برای بافتن پارچه هایی که از سطح صافی برخوردار می باشند، بسیار کاربرد دارند. یکی دیگر از حالت های پلی استر، شکل منگنه ای می باشد که رشته ها به طول هایی بریده می شوند که از قبل مشخص شده بودند و منجر به ترکیب راحت تر پلی استر با الیاف دیگر می شود. شکل بکسل یکی دیگر از حالت های پلی استر می باشد که رشته های پیوسته آزادانه با یکدیگر کشیده می شوند تا در نخ و ریسمان مورد استفاده قرار بگیرند.

ساخت قطعات پلی استر

ساخت قطعات پلی استر

ساخت قطعات پلی استر در یک فرآیند شیمیایی انجام می شود.

ساخت قطعات پلی استر از چه ویژگی هایی برخوردار می باشد؟

ماده اصلی که در ساخت قطعات پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد، اتیلن است که از نفت حاصل می شود. پلی استر در ساخت بسیاری از محصولات از جمله پوشاک، اثاثیه منزل، پارچه های صنعتی، نوارهای کامپیوتری و ضبط و عایق برق مورد استفاده قرار می گیرد. پلی استر همچنین دارای مزایای زیادی نسبت به پارچه های سنتی مانند پنبه می باشد. پلی استرها رطوبت را جذب نمی کنند و همچنین جذب کم آنها باعث می شود تا به صورت طبیعی در برابر لکه ها از مقاومت بالایی برخوردار باشند.

پلاستیک ها همراه با انواع و نام های مختلفی گسترش یافته اند و دارای کاربردهای زیادی می باشند. به عنوان مثال، پلی استر نیز از لحاظ فنی نوعی پلاستیک است. هر نوع از پلاستیک با روش های مختلفی ساخته می شوند و هر یک از آنها کاربردهای ویژه خود را دارند. این مورد درباره پلی استرها نیز به همین صورت می باشد. پلی استرها نیز مانند بسیاری از مواد پلاستیکی که این روزها بسیار پرکاربرد هستند، از تاریخچه طولانی برخوردار می باشند. پلی استرها دارای دو نوع اصلی هستند که اولین نوع آنها PET و یا پلی اتیلن ترفتالات می باشد. دومین نوع آنها PCDT است که با نام های پلی-1، 4- سیکلوهگزیلن-دی متیلن نیز شناخته شده است.

محبوب ترین نوع پلی استر، PET می باشد که در صنعت نساجی بسیار کاربرد دارد. PET همچنین در تولید ظروف پلاستیکی شامل بطری های آب و شیشه های کره بادام زمینی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول حتی در ساخت توپ تنیس نیز کاربرد دارد. PCDT نیز با روش های مشابه مورد استفاده قرار می گیرد. PCDT به اندازه PET قوی نمی باشد، اما از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است. این محصول در برخی از مواقع، در لباس ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما معمولا در پرده ها و پوشش مبلمان کاربرد دارد.

پلی استر

پلی استر

بیشتر محصولاتی که از پلی استر ساخته شده اند، ترموپلاستیک می باشند و حرارت و گرما می توانند منجر به تغییر شکل آنها شوند. به همین علت است که بیشتر لباس هایی که از پلی استر تولید شده اند را نباید اتو کنید. پلی استرهای UPR که به عنوان پلی استرهای غیر اشباع نیز شناخته شده اند، رزین های ترموست می باشند که علاوه بر اینکه در تولید تیشرت ها و شلوارها مورد استفاده قرار می گیرند، کاربردهای دیگری نیز دارند. پلی استرهای UPR می توانند بر روی بدنه قایق ها و اتومبیل ها نیز مورد استفاده قرار بگیرند که منجر به استحکام بیشتر و قوی تر شدن آنها می شوند.

ماده اصلی که در ساخت قطعات پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد، اتیلن است که از نفت حاصل می شود.

در صورت داشتن هرگونه سوال و یا مشکلی می توانید با  مشاورین تینوآ در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *