در مقالات گذشته به صورت کلی اطلاعاتی درباره قالبهای سیلیکونی ارائه دادیم  و از کاربرد های مختلف شان در صنایع مختلف صحبت نمودیم حال در این مقاله به بررسی قالبهای سیلیکونی در آشپزی و کاربرد این قالب ها ی در این شاخه می پردازیم .

از زمان های گذشته تا به امروز همیشه در کنار طعم و مزه در آشپزی ، ظاهر و زیبایی خوراکی ها از اهمیت خاص و ویژه ای برخودار است . و برای خلق زیبایی در هنر آشپزی همواره ابزار های مختلفی نیاز است که یکی از این ابزار ها قالبهای سیلیکونی در آشپزی است .

 

قالبهای سیلیکونی در آشپزی

قالبهای سیلیکونی در آشپزی

قالب در آشپزی ظرفی است که برای شکل دادن به غذا ها ازآن استفاده می شود . این قالب ها انواع مختلفی دارا هستند ؛ از جمله :

  • قالب های فلزی
  • قالب های آلمینیومی
  • قالب های شیشه ای
  • قالب های سیلیکونی
  • و……

و هر نوع از قالب ها برای مصارف خاصی در آشپزی به کار می آیند از جمله :

  • برای پخت انواع کیک ها
  • برای درست کردن انواع دسر (ژله ، کارامل و …)
  • بستنی
  • موس
  • و…..

در حقیقت انواع قالب های نام برده دارای ویژگی خاصی هستند که هرکدام جنس های متفاوتی دارند که بر اساس ویژگی های شان در زمینه های مختلف در صنعت آشپزی طرفدار های خاص خودشان را دارند. اما با حضور قالب های سیلیکونی ( جنس سیلیکون ) اتفاقی نو در صنعت آشپزی افتاد و ویژگی های منحصر به فرد این قالب ها باعث پرکاربرد تر شدن آنها نسبت به سایر قالب ها شد.

 

کاربرد قالبهای سیلیکونی در آشپزی

کاربرد قالبهای سیلیکونی در آشپزی

ویژگی های پر کاربرد قالب های سیلیکونی در آشپزی

  • غیر قابل تخریب بودن
  • پایداری حرارتی
  • انعطاف پذیری
  • تضمین ایمنی سلامت
  • وزن
  • جزئیات دقیق
  • طراحی چشم نواز

برای مطالعه بیشتر در زمینه ویژگی های پر کاربرد قالب های سیلیکونی لطفا به مقاله قالب های سیلیکونی در سایت تینوآ در قسمت مقالات مراجعه نمایید.

با در نظر گرفتن این ویژگی ها ، یک مقایسه مختصر بین قالبهای سیلیکونی در آشپزی و سایر قالب ها می پردازیم.

 

قالب سیلیکونی یا قالب فلزی

باید بگوییم در گذشته  قالب های فلزی در بازار طرفدار های زیادی داشتند و بسیار پر فروش بودند اما با حضور رقیب جدید ( قالب های سیلیکونی ) این جایگاه به شدت به خطر افتاد و به مرور قالب های فلزی را از دور خارج کرد .همان طور که می دانید قالب های فلزی به خاطر جنس و ماده اولیه نسبتأ سنگین هستند ، و نکته بعدی این است که نمی توان هنگام ساخت قالب های فلزی جزئیات را ایجاد کرد اما در قالب های سیلیکونی وزن سبک تر است و چون از سیلیکون مایع استفاده می شود خیلی از جزئیات را می توان ایجاد و یا به نمایش گذاشت .

 

قالب سیلیکونی یا قالب فلزی

قالب سیلیکونی یا قالب فلزی

از سوی دیگر قالب های فلزی به مرور زمان تحلیل رفته و از کیفیت آنها کاسته می شود و خاصیت عدم چسبندگی خود را از دست می دهند و از سویی دیگر قالب های فلزی بهداشتی نمی مانند ( بخاطر اینکه در اثر گرما یا سرما و یا هوا زدگی تحلیل می روند و شیار های ریزی در سطح آنها ایجاد می شوند و مواد در آنها پنهان می مانند و گاها نمی توان آنها را خیلی خوب تمیز کرد ) ولی قالب های سیلیکونی به دلیل خاصیت غیر قابل تخریب بودن در صورت رعایت نکات نگهداری طبق دستور العملشان می توانند تا سال ها بدون هیچ گونه تغییری از لحاظ ظاهر یا کیفیت کاربرد داشته باشند.

قالب سیلیکونی در برابر قالب شیشه ای

نکته ای که قالب های سیلیکونی را پرکاربرد جلوه می دهد مقاومت و راحتی در نگهداری آنهاست ، قالب های سیلیکونی انعطاف پذیر هستند پس جای زیادی برای نگهدای نیاز ندارند و یا مثل قالب های شیشه ای در معرض نابودی ( شکسته شدن ) نیستند و باید بگوییم مقاومت این قالب ها به خاطر ماده اولیه سازنده یشان بسیار بالاست.

قالب سیلیکونی در برابر قالب شیشه ای

قالب سیلیکونی در برابر قالب شیشه ای

سوالات متداول درباره قالبهای سیلیکونی در آشپزی

آیا استفاده از قالب های سیلیکونی در طعم و مزه غذا ها تغییر ایجاد می کند ؟

در پاسخ این سوال باید گفت خیر! قالب های سیلیکونی نه تنها هیچ بو یا مزه خاصی ندارند بلکه به هیچ وجه با مواد داخل یا خارجشان ترکیب نمی شوند .

آیا قالب های سیلیکونی سرطان زا هستند؟

در پاسخ به این سوال هم باید بگوییم خیر ، با توجه به عدم تحلیل پذیری ، قالب های سیلیکونی هیچ ماده سرطان زایی را به مواد غذایی شما وارد نمی کند . بنابراین با خیال راحت از این موضوع و با اطمینان کیک ها و دسر های خود را در این قالب ها درست کنید.

آیا مواد غذایی به قالب های سیلیکونی هم می چسبند ؟

معمولا در گذشته مرسوم بود که پیش از استفاده از قالب ها ، برای رفع خاصیت چسبندگی مواد غذایی به قالب از روغن استفاده می شد ؛ تا با چرب شدن قالب ، چسبندگی از بین برود و مواد هنگام جداسازی به راحتی از آن خارج شود و ظاهری مطلوب به خود بگیرد . اما این  روش باعث تغییر طعم در غذا ها ( خصوصا دسر ها و کیک ها ) و از طرفی موجب افزایش میزان کالری در آنها می شود و حالت ماسیدگی در ظاهر غذا ها ایجاد می شود . اما در قالب های سیلیکونی نیازی به این کار نیست زیرا خاصیت چسبندگی در این قالب ها تقریبا صفر است . فقط کافیست پیش از بیرون آوردن موادغذایی از قالب به خصوص هنگامی که قالب را از محیط سرد خارج می کنید ، ته قالب را در ظرفی که از آب پر شده قرار دهید و یا کمی روی بخار آب نگه دارید .

نحوه تمیز کردن قالب های سیلیکونی چگونه است؟

تمیز کردن این قالب ها بسیار ساده است . طبیعتا یکی از عواملی که در خرید ظرف و یا وسایل آشپزی مهم است نحوه تمیز کردن و شست وشوی این وسایل است. قالب ها با توجه به اینکه ممکن است در حرارت بسیار بالا و یا بسیار پایین قرار بگیرند پس استفاده ممکن است کمی تمیز کردن آنها وقت گیر شود ، اما این موضوع در مورد قالب های سیلیکونی صدق نمی کند ،کافی چند دقیقه آب گرم داخل قالب سیلیکونی خود بریزید و سپس آنها بشورید .

قالب های سیلیکونی در آشپزی

قالب های سیلیکونی در آشپزی

و در پایان باید بگوییم از مزایای قالبهای سیلیکونی در آشپزی این است که در دماهای مختلف ( از 40- درجه تا 580+ درجه ) قابل استفاده در فر ، ماکروویو ، یخچال و فریزر قابل استفاده هستند. و تحت حرارت و یا سرما تغییر در ماده تشکیل دهنده این قالب ها اتفاق نمی افتد و فقط ممکن است پس از حرارت دیدن کمی نرم تر شوند البته که با توجه با خاصیت انعطاف پذیری ای که دارند پس از خروجشان از محیط با حرارت بالا بلا فاصله به حالت اولیه باز می گردند.

 

امیدواریم مقاله کاربرد قالبهای سیلیکونی در آشپزی مفید بوده باشد و در کنار خدماتی که به شما دوستان عزیز ارائه می دهیم بتوانیم پاسخگوی سوالات شما نیز باشیم لذا در صورت نیاز با ما تماس بگیرید تا از تیم تینوآ در کنار خدمات نیز مشاوره رایگان دریافت نمایید .

 

مقالات قالب سیلیکونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      0
      ×

       

      سلام !

      با یک کلیک در واتساپ پاسخگو شما هستیم.

      × چت واتساپ سریع ترین روش پاسخگویی