آموزشی, سایر, مقالات

ریخته‌گری رزین

ریخته گری رزین

چرا قالب‌های سیلیکونی بهترین انتخاب برای ریخته گری رزین است؟

با توجه به اینکه به‌عنوان ماده آزادکننده عمل می‌کند، سیلیکون به‌عنوان ماده‌ای برای قالب‌های ریخته گری مناسب است. به دلیل انعطاف‌پذیری سیلیکون، اشیاء با جنس رزین در هنگام پایان کار می‌توانند به‌راحتی از قالب جدا شوند.

مزیت دیگر این است که قالب سیلیکونی غیر سمی محسوب می‌شود. این واقعیت که از آن به‌عنوان ماده مشترک در تولید قالب‌های مخصوص پخت‌وپز و یا حتی پستانک استفاده می‌شود، اثبات می‌کند که این ماده کاملاً بی‌ضرر است. علاوه بر این، تاکنون تقریباً هیچ حساسیتی نسب به سیلیکون وجود نداشته است.

نکته دیگری که در بحث قالب‌های سیلیکونی مطرح است این است که این قالب‌ها به دلیل کشش سطحی پایین و کمی که دارند باعث می‌شوند محصولی که از آن‌ها به دست می‌آید و خارج می‌شود دقیق‌ترین جزئیات را داشته باشد.

در حال حاضر انتخاب‌های بسیار زیادی از قالب‌های سیلیکونی آماده برای استفاده در بازار وجود دارد. به‌خصوص برای مبتدیان، آن‌ها می‌توانند از قالب سیلیکونی صیقلی که مخصوصاً برای کار با رزین ساخته‌شده‌اند، استفاده کنند.

اما رزین کاران حرفه‌ای که دنبال قالب‌هایی با طرح‌های خاص می‌گردند می‌توانند با مراجعه به صفحه تماس با متخصصین گروه تینوآ در این زمینه مشورت کرده و قالبی مشابه طرح ذهنی خود دریافت نمایند.

برای اینکه بتوانید قالب سیلیکونی مناسب برای کار خود انتخاب کنید باید مهم‌ترین عامل تأثیرگذار را بشناسید.

ریخته‌گری رزین

مهم‌ترین عامل برای قالب سیلیکونی که در ریخته گری رزین استفاده می‌شود:

درجه سختی

ماده اصلی تولید قالب سیلیکونی، لاستیک سیلیکون است. لاستیک سیلیکون یک توده نرم است که خیلی سریع سخت می‌شود و درنتیجه بسیار الاستیک است. بااین‌وجود، سیلیکون انعطاف‌پذیر نیست: اگر در موارد خاص بیش‌ازحد کشیده شود، می‌توانند به‌راحتی بشکنند یا ترک بردارد. درجه سختی میزان شکننده بودن مواد را تعیین می‌کند.

لاستیک سیلیکون در درجات مختلفی از سختی موجود است. درجه سختی سیلیکون را با Shore نشان می‌دهند. اگر بخواهیم ساده بیان کنیم هر چه درجه سختی پایین‌تر باشد کشش قالب سیلیکونی شما بیشتر خواهد بود.

درجه سختی 0 تا 20: قالب‌های سیلیکونی با این درجه سختی، نرم با انعطاف‌پذیری بسیار بالا. بااین‌حال، این ماده همچنین نسبتاً ناپایدار است.

درجه سختی 20 تا 40: قالب‌های سیلیکونی با این درجه سختی، کاملاً ماده پایدار با کشش متوسط.

درجه سختی 40 تا 80: قالب‌های سیلیکونی با این درجه سختی،  مواد کاملاً سخت و به‌سختی الاستیک است. ازنظر ابعادی بسیار پایدار است اما کمی شکننده است.

ریخته گری رزین

ریخته گری رزین

شما باید با توجه به پروژه‌ای که در نظر دارید درجه سختی قالب سیلیکونی خود را مشخص کنید. برای این تشخیص شما نیازمند اطلاعات علمی و تجربه کافی می‌باشید. توصیه می‌کنیم برای این تصمیم‌گیری از متخصصین فعال درزمینه تولید قالب‌های سیلیکونی کمک بگیرید.

در اصل، سیلیکون نرم این مزیت را دارد که شما می‌توانید بعد از سخت شدن کار، به‌راحتی کار تمام‌شده خود را از قالب سیلیکونی جدا کنید؛ اما باید بدانید، این فرم نیز در درجه سختی بسیار ناپایدار است و نسبتاً سریع تغییر شکل می‌یابد. از این نظر، مطمئناً کار قالب‌های سیلیکونی با مقدار درجه سختی بالاتر دشوارتر است، زیرا ریخته گری به‌راحتی حذف نمی‌شود. بعلاوه باید دقت کرد که در هنگام رها شدن آن‌ها، شکسته یا پاره نشود. اگر مرحله جداسازی با دقت انجام شود، به دلیل پایداری این محصولات، می‌توان از آن‌ها مجدداً استفاده کرد؛ زیرا آن‌ها عملاً تغییر شکل نمی‌دهند.

ویسکوزیته سیلیکون نیز در انتخاب نوع قالب سیلیکونی موردنظر شما نقش دارد. بسته به نوع پروژه، می‌توانید لاستیک سیلیکونی ضخیم یا نازک انتخاب کنید.

اگر می‌خواهید شکلات یا قالب‌های پخت را با سیلیکون درست کنید، باید اطمینان حاصل کنید که مواد استفاده‌شده از مواد غذایی بی‌خطر و در برابر حرارت است. باید مقاومت در برابر حرارت تا 200 درجه سانتی‌گراد داده شود.

اگر می‌خواهید با رزین اپوکسی، بتن یا سایر مواد ریخته گری شیمیایی کارکنید، ابتدا باید مطمئن شوید که قالب سیلیکونی مورداستفاده شما در برابر مواد شیمیایی مقاوم است.

ریخته گری رزین

ریخته گری رزین

کاربردهای قالب سیلیکونی و رزین در کنار هم:

  • تولید مجسمه‌های و تندیس‌های از جنس رزین
  • تولید زیورآلات رزینی
  • تولید محصولات و کالاهای هنری

نکات مهم در نگهداری قالب سیلیکونی:

  • لطفاً بعد از استفاده از قالب سیلیکونی آن را با آب و صابون شسته و خشک‌کنید.
  • به‌هیچ‌عنوان از اسکاچ برای شستن قالب استفاده نکنید زیرا باعث خش‌دار شدن قالب شما می‌شود و برای دفعات بعدی خروجی کار شما بی‌کیفیت می‌شود.
  • برای نگهداری قالب سیلیکونی باید آن را در یک کیسه و درجایی خنک نگه‌دارید.
  • در فصل زمستان، از قرار دادن قالب در کنار شوفاژ یا بخاری بپرهیزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *